RE:FACT - Podcast a jövőről

Hatékonyság mindenekelőtt - automatizálás az iparban

Episode Summary

Az automatizálás hatalmas befolyással volt az elmúlt 30-40 év iparára, 2011-ben azonban valami teljesen új megközelítést alkalmazó technológiai irányzat ütötte fel a fejét. Ez volt az Ipar 4.0, ami olyan mértékű fejlődést jelzett előre az ipar világában, aminek a határait még több mint 10 évvel a megjelenése után is keresik a szakemberek. A kobotok, az AMR-ek, az IoT, a mesterséges intelligencia, a hálózatka kapcsolt gyártási ökoszisztémák lehetővé teszik, hogy minden eddiginél hatékonyabban, kevesebb selejtszámmal gyártsanak, rugalmasan igazodva a fogyasztói igények változásához. A Jövő Gyára sok helyen még vízió, de van, ahol már a kézzel fogható valóság. Mi kell ahhoz, hogy minél szélesebb körben éljenek az Ipar 4.0 adta lehetőségekkel? Milyen kihívásokkal néz szembe napjainkban a hazai ipar? Fuchs Ádám és Rózner Lajos, a Bosch Rexroth mérnökei segítenek eligazodni ebben a komplex témakörben. Ha érdekelnek a jövő ipari innovációi, ez az adás neked szól!

Episode Notes

A jövőben minden gyári operátornak át kell képeznie magát mérnökké vagy szoftverfejlesztővé? Mik lesznek azok a munkakörök, amik a jövőben hasznosak lesznek az ipar világában?

Melyek azok a területek/iparágak, amelyeket automatizálni a legnagyobb kihívást jelenti az ipari szakemberek számára és miért?

Mennyi idő kell ahhoz, hogy az Ipar 4.0-s technológiák használata általánossá váljon a hazai ipari szereplők között? Mi az a ctrlX AUTOMATION és miben tud újat nyújtani a vezérléstechnikai platformok világában?

Miért hívják a ctrlX AUTOMATION-t az automatizálás okostelefonjának? Hogyan tud segíteni ez a platform a vállalatok versenyképességének, hatékonyságának és fenntarthatóságának elősegítésében?