RE:FACT - Podcast a jövőről

A fenntarthatóság jövője: fogyasztók vs. vállalatok

Episode Summary

Te fizettél már többet repjegyért, csak azért, mert ezzel a környezet védelmét támogattad? Adnál többet egy okostelefonért, ha tudnád, hogy az árának egy részét fenntarthatósági programokba fektetik? Váltanál elektromos autóra, ha ugyanakkora lenne a hatótávja, mint egy dízelüzeműnek?

Episode Notes

Ezek csupa olyan kérdések, amelyekre igent válaszolva, valószínűleg a pénztárcánk látja kárát, de a környezetünk az előnyét. Tudjuk, hogy fontos a környezetvédelem, a fenntarthatóságra való törekvés és az energiahatékony működés, de vajon azt tudjuk, hogy a fogyasztók vagy a vállalatok törekednek jobban a zöldítésre? Ki a legnagyobb szennyező? Milyen programokkal lehet fenntarthatóbbá tenni az életünket? Hogyan törekszik az ipar arra, hogy a korábban óriási szennyezőként definiált szektor megmutathassa, mindent megtesznek azért, hogy folyamataik energiahatékonyak legyenek, és fenntartható jövőt biztosíthassanak a társadalomnak.

Horváth András youtuberrel, „elektronautával” és Szőke Gáborral, a Bosch Rexroth Kft. kereskedelmi vezetőjével beszélgettünk.