RE:FACT - Podcast a jövőről

12. A változás természete(s): Elfogadás és alkalmazkodás a digitális világban

Episode Summary

A RE:FACT Podcast tizenkettedik részében a digitális kor hozta kihívások kerültek fókuszba. A változás az életünk természetes része, ami nélkül nincs előrelépés, fejlődés. Ezért nem mindegy, hogyan éljük meg. Egyesek kalandnak és lehetőségnek fogják fel, mások megijednek és lebénulnak. A változás ugyanis minden esetben kockázatvállalással jár, ami ellentmond a biztonság iránti vágyunknak. Félünk attól, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás, nem tudjuk befolyásolni a körülöttünk zajló eseményeket. De „ha tudatosan és bölcsen használjuk a lehetőségeinket, akkor egy nagyon jó jövő áll az emberiség előtt” – állítja Frankó-Csuba Dea jövőkutató, akivel a negyedik ipari forradalom hozta változások egyéni, csoportos és szervezeti szinten történő elfogadásáról beszélgettünk.

Episode Notes

Akár munkáltatóként, akár munkavállalóként vagy éppen egyéni vállalkozóként éljük meg azokat az átalakulásokat, amiket a digitális korszak és a hálózatba kapcsoltság eredményezett, a legfontosabb, hogy tudjuk elfogadni magát a változást. Ebben kell támogatnunk közvetlen környezetünket, kollégáinkat és munkatársainkat is. Miért fontos, hogy lépést tartsunk a változásokkal, hogy a működésünket digitális alapokra helyezve távolról is elérhető legyen a piacunk? Milyen előnyei vannak, ha elegendő figyelmet és energiát fordítunk rugalmasságunk és alkalmazkodóképességünk fejlesztésére? Mi köze van mindezeknek a tudatos életmódhoz? Megtudhatod a beszélgetésből! 

Itt a helyed, ha érdekel, hogyan lehet elősegíteni a digitális transzformációt, a negyedik ipari forradalom felé történő elmozdulást úgy, hogy közben az egyéni és szervezeti célok se sérüljenek. Mert a világban csak egy az állandó: a változás!