RE:FACT - Podcast a jövőről

10. Emóció a ráció mögött: meggyőzés az online térben

Episode Summary

A RE:FACT Podcast évkezdő adásában az üzleti kapcsolattartás, meggyőzés és üzletkötés on- és offline lehetőségei kerülnek terítékre. Vendégünk Dr. Újszászi Bogár László meggyőzés- és befolyásolástechnikai szakértő, aki segít megérteni, hogyan változott meg a 2020-as évben a vállalatok hozzáállása a virtuális térhez és az azon keresztül történő eladáshoz, milyen technikák segítik az értékesítők munkáját és a mindennapi életben történő online kommunikációt általában. Beszélünk arról is, hogy a cégek életében az online eszközökre való átállás mennyire volt sikeres, milyen kihívásokkal és buktatókkal kellett szembenézniük, és hogy ki, hogyan vette ezeket az akadályokat.

Episode Notes

Biztosan kerültél már olyan helyzetbe, hogy két ugyanolyan paraméterű, ugyanabba az árkategóriába tartozó technikai eszköz vásárlásakor nem tudtad eldönteni melyiket válaszd. A két termék közti egyetlen különbség az, hogy az egyikre egy, a másikra három év garanciát ad a gyártó. Mit gondolsz, ha a három év garanciával rendelkező terméket választod, akkor tisztán racionális döntést hoztál? Beszélgetőpartnerünk bebizonyítja, hogy ez korántsem igaz!

A különböző meggyőzéstechnikai módszerek a mindennapjaink részei lettek, ezért ahhoz, hogy megfelelő üzleti döntéseket hozhassunk, ismernünk kell az ehhez kapcsolódó alapvető működésmódokat és technikákat. Szakértőnk elmondja, miért hasznos, ha figyeljük és elemezzük a tárgyalópartnerünket. Kitérünk arra is, hogy milyen üzenetet közvetít és hogyan hat partnereinkre a webkamerában látszódó háttér, miért fontos a meggyőzésben a vizualitás és a befolyásolási technikák közös használata. Ha eddig nem értetted, hogy a Jóbarátok sorozat alávágott műnevetése miért nyerte el a nézőközönség tetszését, adásunkból ezt is megtudhatod!

Dr. Újszászi Bogár László segítségével betekintést nyerünk az emberi elme döntésért felelős folyamataiba és abba is, hogy a gépeknek az értékesítésben betöltött szerepe miben különbözik a humán erőforrásétól. Megtudhatjuk, hogy mi az a három jelző, ami a legtöbb embernek először eszébe jut az értékesítőkről.

A meggyőzéstechnika nem csupán módszerek sokasága, a tudományterülethez szorosan kötődik a pszichológia és a társadalomkutatás is.

Ha értékesítőként, vagy értékesítési szervezet vezetőjeként dolgozol azért, ha csak tudatosabb vásárló szeretnél lenni, akkor emiatt hallgasd meg ezt az epizódot. Jó szórakozást!